Viktigt att ha koll på

Avhannah

Viktigt att ha koll på

Internet och datorn ses av många som riktiga välsignelser. I dag är det möjligt att få kontakt med personer över hela världen genom nätet, och på datorn kan man göra nästan vad som helst. Men just de här sakerna medför också att det finns en hel del saker att hålla lite extra koll på.

Hålla sig anonym på internet

Hos Internetstiftelsen kan man läsa mer om hur man gör för att hålla sig anonym på nätet. Ibland kan det finnas god anledning att inte ge ut sina personuppgifter. Att ge ut sitt förnamn är i regel ofarligt om man inte har ett väldigt ovanligt sådant, men när det kommer till efternamn, bostadsort, telefonnummer och liknande bör man inte ge ut det lika lättvindigt.

Håll koll på bankinformation

Att ge ut sin bankinformation till höger och vänster gör man inte när man pratar med personer ute på stan, men på nätet är det mycket lättare att bli lurad. Vissa bedragare låter en tro att man vunnit en tävling och att bankuppgifter behövs för utbetalning av vinsten. Man bör alltid titta igenom sidor online väldigt noga innan man beslutar sig för om man kan ge ut sina uppgifter eller inte.

Om författaren

hannah administrator

Lämna ett svar