Laptop

Avhannah

Laptop

Det har blivit allt mer populärt att skaffa laptop istället för stationära datorer. Även arbetsplatser har börjat köpa in laptops och bärbara datorer i takt med att allt fler vill kunna arbeta hemifrån, eller i alla fall kunna vara mer flexibla med var på arbetsplatsen de ska sitta. Dessutom har flera skolor börjat dela ut bärbara datorer till elever så att de ska kunna göra sina skolarbeten på datorn.

Laptops är ofta billigare

En stor fördel är att laptops ofta är billigare än stationära datorer. Man kan få en bra laptop för arbete och lättare surf för strax över 1000 kronor. En stationär dator kan kosta betydligt mer än det. När det gäller till exempel skolor eller arbetsplatser kan det alltså finnas en hel del pengar att spara på att just köpa bärbara datorer.

Lätt att ta med sig

Laptops finns i olika storlekar och vikter men de är alla lätta att ta med sig. Det finns i dag flera bra datorväskor som är anpassade för laptops och deras tillbehör. Om du vill kunna arbeta på flera platser, eller om det är viktigt för dig att kunna ta med dig datorn när du åker på semester eller liknande är en laptop det absolut bästa valet. En laptop kan läggas i en vanlig resväska eller åka i handbagaget. Den kan till och med användas på tåg eller flyg om man så vill.

Hög prestanda i dyrare modeller

Många laptops är tänkta att använda för arbete med det finns också bärbara datorer som har riktigt bra prestanda och som klarar även moderna och krävande spel utan problem. Om man vill ha en laptop som verkligen klarar allt bör man dock vara beredd på att datorn kommer att kosta lite mer.

Kräver inget skrivbord

När det gäller laptops krävs inget skrivbord för att använda dem. Den bärbara datorn är så pass liten att den kan placeras på vilket bord som helst. Man kan också ha datorn i knäet medan man arbetar eller spelar även om det inte alltid är optimalt. För den som har ont om plats hemma är det dock väldigt praktiskt att kunna använda sin dator precis var som helst.

Allt i ett

En annan sak som är bra med en laptop är att man inte behöver några extra tillbehör till den. Allt är inbyggt i datorn. Det enda man behöver komma ihåg att ta med sig är datorns laddare om man ska använda den så länge att batteriet tar slut. Annars finns mus, tangentbord och skärm inbyggt. Det underlättar rejält när datorn ska användas och även när den ska packas ner för till exempel resor. Om man vill spela på sin datorn kan dock en extern datormus vara bra att ha.

Om författaren

hannah administrator

Lämna ett svar