Kombinerad dator och surfplatta

Avhannah

Kombinerad dator och surfplatta

En lösning som blivit allt mer populär under den senaste tiden är en lösning som kombinerar laptop och surfplatta. Det är ett alternativ för den som vill vara extra flexibel, men som samtidigt ställer en del krav på sina enheter. Men hur fungerar en sådan här kombination och vilka fördelar har den?

Hur fungerar en kombinerad surfplatta och dator?

En kombinationslösning mellan surfplatta och laptop fungerar som så att man har ett lite kraftigare tangentbord. Tangentbordet kan sedan anslutas till en skärm. Skärmen i sig fungerar som en surfplatta när den tas bort, och då kan endast touchscreen användas. När skärmen sedan återansluts till tangentbordet skriver man med det. Till den här kombinationen kan man också ansluta datormöss, högtalare och mycket annat om man vill.

Kan man spela på en kombinationslösning?

Man kan spela en del spel på en kombinationslösning. Det är dock inte optimalt om man vill köra krävande spel. När skärmen ansluts till tangentbordet får den lite mer kraft och den kan laddas, men de riktigt stora spelen bör man ha en annan dator till.

Fördelar jämfört med att bara köpa en surfplatta

Fördelen med att köpa en lösning av den här typen är att man får ett mer rejält tangentbord och man kan använda sin kombinerade laptop och surfplatta för att till exempel arbeta, surfa och skicka mail. Om man verkligen behöver spara plats i en packning till exempel kan man ta loss tangentbordet och bara använda sig av skärmen. Dock går man då miste om en del prestanda, men det är ett bra alternativ. Överlag är dock en kombinationslösning starkare än bara en vanlig surfplatta, som dessutom sällan kan användas för vanliga datorspel.

Om författaren

hannah administrator

Lämna ett svar