Antivirus-program

Avhannah

Antivirus-program

I dag finns det antivirus-program i de flesta datorer. De brukar vara installerade redan när man köper datorn, men det kan såklart variera. Man bör alltid ha ett antivirus-program, oavsett om man bara arbetar eller surfar på kända siter. Men hur väljer man rätt?

Att välja antivirus-program

Det skadar inte att jämföra olika antivirus-program innan man väljer ett. Vissa tar bara det billigaste programmet, men sanningen kan vara att programmet egentligen inte skyddar speciellt bra. Ett bra antivirus-program ska skydda mot flera olika typer av virus, och gärna även kunna skanna igenom till exempel mail.

Andra sätt att skydda sig och sin dator

Det bästa sättet att skydda sin dator är genom att helt enkelt inte besöka tveksamma sidor. Man bör inte ladda ner något från internet, och att öppna meddelanden från okända är inte heller bra. På så sätt skyddar man sig ytterligare från olika attacker.

När man redan fått virus

Om man redan fått ett datorvirus och har ett antivirus-program ta hand om allt. Har man inte ett sådant program måste man göra arbetet på egen hand. Ofta är det bäst att installera om hela datorn. Ibland kan man inte ens rädda enstaka filer.

Om författaren

hannah administrator

Lämna ett svar